| dc.contributor.advisor | Банзрагч, Нандин-Эрдэнэ | |
| dc.contributor.author | Магсар, Сэлэнгэ | |
| dc.date.accessioned | 2017-10-07T03:44:58Z | |
| dc.date.available | 2017-10-07T03:44:58Z | |
| dc.date.issued | 2017-10-07 | |
| dc.identifier | Мастер | en_US |
| dc.identifier.uri | http://repository.ufe.edu.mn/handle/8524/804 | |
| dc.description.abstract | Сүүлийн хэдэн арван жилд архины зохисгүй хэрэглээ хөгжингүй орнуудад аажмаар буурч, харин хөгжиж буй орнуудад нэмэгдэн, үүний улмаас дэлхий даяар жил бүр 3.3 сая (нийт нас баралтын 5.9%) хүн нас барж байгаа нь дэлхийн хэмжээний өвчний дарамтын 5.1%, цаг бусын нас баралтын 3.2 хувийг эзэлж байна. Түүнчлэн, архи хэтрүүлэн хэрэглэснээс хүн дунджаар амьдралынхаа 29 жилийг алддаг, эдийн засгийн хор хохирол нь ДНБ-ийн 0.45-5.44 хувьтай тэнцдэг болохыг ч мөн тодорхойлжээ. Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв (НЭМҮТ)-ийн 2013 онд тайлагнасан “Халдварт бус өвчний нийтлэг эрсдэлт хүчин зүйл” судалгаанаас харахад архи, согтууруулах ундаа хэрэглэгч эрэгтэйчүүдийн 70.8%, эмэгтэйчүүд 40.8% нь согтууруулах ундааг хэтрүүлэн хэрэглэдэг гэжээ. | en_US |
| dc.subject | нийгмийн маркетинг, нийгмийн эрүүл мэнд, архины хэрэглээ, согтууруулах ундаа, хэтрүүлэн хэрэглэлт, стандарт хэрэглээ, | en_US |
| dc.subject | нийгмийн эрүүл мэнд | en_US |
| dc.subject | архины хэрэглээ | en_US |
| dc.subject | согтууруулах ундаа | en_US |
| dc.subject | хэтрүүлэн хэрэглэлт | en_US |
| dc.subject | стандарт хэрэглээ | en_US |
| dc.subject | мастерын ажил | en_US |
| dc.title | Согтууруулах ундааг хэтрүүлэн хэрэглэх зан төлвийг нийгмийн маркетинг ашиглан бууруулах боломжууд | en_US |
| ife.Мэргэжил.Нэр | Бизнесийн менежмент | |
| ife.Мэргэжил.Индекс | E340100 | |
| ife.Зэрэг | Мастер |